شرکت آرش با تحقیق و بررسی در سابقه ی تاریخ کهن ایران در تولید صنایع دستی و تنوع اقلیم های مختلف در این حوزه، به گرد آوری این آثار هنری ارزشمند پرداخته است. این اقدام با همکاری دو جانبه بین تولیدکننده و شرکت آرش امکان می پذیرد که در راستای تحقق اهداف تجاری بین الملل گام بزرگی محسوب می گردد. تلاش این مجموعه در حوزه گرداوری محصولات صنایع دستی با کیفیت و دارای اصالت ملی و محصولات فرهنگی هنری، عرضه بستههایی با ایدههایی خلاق و متفاوت، حمایت از تولیدات داخلی و گشودن افقی تازه در بازار صادراتی بوده است. از جمله صنایع دستی ارائه شده توسط این شرکت می توان به دست باف سنتی ( گلیم ، جاجیم و فرش ) ، ظروف مسی و نقره،ملیله کاری نقره، ظروف سفالی و سرامیکی ، معرق و میناکاری، خراطی، انواع سوزندوزی های سنتی، قلمکاری، خاتمکاری، تولید محصولات مختلفی از چرم و ساخت انواع زیورآلات اشاره کرد .
سوزن دوزی
سوزن دوزی هنر آراستن سطح رویین پارچه با نخ های الوان ، با استفاده از دست، سوزن و ذهن خلاق دوزنده آن میباشد. سوزن دوزی بلوچ ( سوچن دوچ ) یا بلوچ دوزی نوعی رو دوزی سنتی برگرفته از ذوق و قریحه هنرمندان سوزن دوز استان سیستان و بلوچستان می باشد. ویژگی مهم سوزن دوزی بلوچ ، هندسی بودن نقوش، ظرافت و نوع دوخت در مقایسه با سایر انواع سوزن دوزی می باشد. بیشترین شکل های هندسی که در این نوع سوزن دوزی به چشم میخورد مثلث، لوزی و مستطیل است که اضلاع آن میتواند با صورت دندانه دار یا صاف دوخته شود.
این نوع سوزن دوزی با انواع زیگزاگ ها و کشباف ریز و درشت و انواع دندان موشی دوخته میشود.
لازم به ذکر است که از نمونه های سوزن دوزی، فراورده های تکمیلی نظیر : کیف ، انواع اکسسوری ها ازجمله زیور آلات و کروات، جلد عینک، جای کلید، جای دستمال کاغذی، دستمال سفره، شلوار، کت، مانتو، پارچه، کفش، کمربند، چکمه، شلیته، بلوز، کاپشن، جلد آلبوم، قاب عکس و … می باشد.
ظروف مسی
ظروف مسی یکی از قدیمی ترین وسایل برای پخت و پز و پذیرایی بحساب می آیند. این ظروف علاوه بر ظاهر زیبا و مدرن و منحصر بفرد خود دارای خواص دیگری نیز می باشند. ظروف مسی به دو روش ماشینی ( پرس ) و روش دست ساز ( چکش کاری ) ساخته می شوند. با این تفاوت که در روش ماشینی شکل سازی ظروف به وسیله دستگاه های پرس و خم کاری انجام میشود و با خط های نازک و موازی مزیین شده است. اما در روش چکش کاری ، ظروف در کوره و با هنر دست استادکار و چکش مخصوص به این کار شکل دهی شکل گرفته و جای چکش در جای جای این ظروف بی نظیر به چشم میخورد. علاوه بر این موارد ذکر شده این ظروف به جهت قیمت ، ضخامت و کارایی با یکدیگر متفاوتند.
ظروف مسی به جهت کاربرد به دو دستهي کلی تقسیم میشوند. ظروفی که برای آشپزی به کار میروند و ظروفی که جنبهی تزئینی دارند. قابلمه، دیگ، بشقاب، قاشق و چنگال جز این دسته می باشند. ظروف مسی دکوری و مدرن نوع دیگر کاربرد این ظروف است که به جهت تزئینی و دکوراتیو بودن ، توجه افراد بیشماری را به خود جلب کرده است. این محصولات معمولاً در تلفیق با یک هنر دیگر زاده میشوند و در دستهی صنایع دستی با مس قرار میگیرند. از انواع این هنرها میتوان به ظروف مس پرداز ، فیروز کوبی روی مس، تابلو معرق مس، خاتم کاری روی مس اشاره کرد.
گیوه بافی
گیوه بافی از صنایع دستی روستای سنجان از توابع اراک است که اصالت و کیفیت آن برای دو دوره در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ از سوی سازمان جهانی یونسکو به تایید رسیده است. این پاپوش سنتی ایرانی که بخش رویه آن با الیاف پنبه ای بافته می شود و زیره آن نیز از چرم است، مناسب برای تمام فصول به ویژه فصل گرم سال می باشد. این محصول مشتریانی زیادی در داخل کشور به ویژه از تبریز و مشتریان خارجی در شهرهای بغداد، سمرقند، حلب و قاهره دارد. البته در حال حاضر مشتریانی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی کشورهایی همچون آلمان و آمریکا نیز از خریداران عمده گیوه سنجان هستند که هر ساله بخش عمده ای از تولید این محصول به مکان های ذکر شده صادر می گردد. این صنعت در کردستان نیز به کلاش بافی شهرت داشته و با زندگی و فرهنگ مردم کرد عجین شده است.
از انواع این پای افراز میتوان به آجيده يا آجده ، چرمی ، لته ای ، لاستیکی ، ابریشمی و مردانه کردی اشاره کرد.
ظروف سفالی
یکی از قدیمیترین دستسازههای بشر، سفال است. سفال و سفالگری از گذشتههای خیلی دور نقش ویژهای در فرهنگ و زندگی ایرانیان داشته است. ظروف سفالی از کاربردهای مهم سفال هستند. بر اساس بررسیهای تاریخی نشان داده شد که انسانهای اولیه، پس از ظروف سنگی و چوبی، از ظروف سفالی استفاده میکردند. در واقع پیش از رواج شیشه، ظروف سفالی رایجترین مظروفات بشر بودند. از ظرفهای سفالی، بیشتر برای دکوری و تزئینات استفاده میکنند. اما استفاده از ظروف سفالی لعابدار برای پخت و سرو غذا نیز مرسوم است.